kako deluje?

Kaj sploh sta bungee trampolin in simulator letenja in kako delujeta?

BUNGEE TRAMPOLIN

Bungee trampolin ponuja dve veliki prednosti pred navadnim trampolinom:

  • skoki so bistveno višji (zahvaljujoč elastikam, ki skakalca katapultirajo do 7m),
  • učenje novih trikov je 100% varno. V kolikor otroku trik ne uspe ali ga naredijo na pol, elastika preprečuje, da bi otroci zadeli na ponjavo, zato tu ni možnosti za poškodbe!!

Na trampolinu lahko skačejo otroci in odrasli stari od 3 do 99 let. Edini resni pogoj je teža skakajočega, katera je maksimalno 85kg.

Otrok se sezuje, operater ga pospremi na trampolin. Operater na otroka namesti varnostni pas ter glede na otrokovo težo dodeli pravo število elastik za optimalne skoke. Operater z vitlom prične dvigovati otroka, takrat lahko začne otrok skakati. Po končanem skakanju operater spusti otroka in mu odstrani pas, ter pomaga otroku da varno sestopi iz trampolina.

Skakanje je praviloma omejeno na 5 – 10 minut, vendar po navadi otrokom to ni dovolj. Kljub temu, da je skakanje naporno, lahko atletski otroci nepretrgoma skačejo tudi več kot pol ure. V primeru najema trampolina je čas skakanja odvisen predvsem od preferenc organizatorja.

Trampolin se lahko postavi zunaj ali notri, potrebujete pa:

  • ravno podlago (vsaj 9m x 9m), 8m višine (če bo notri) 
  • elektriko v bližini (navadna vtičnica 230V)
  • dostop do lokacije – trampolin je na avtomobilski prikolici.

Razen tega da zagotovite primeren prostor in elektriko – čisto nič. Trampolin sami pripeljemo, postavimo in testiramo. Nato sami upravljamo skakanje, učimo trike, animiramo. Po koncu pa pospravimo in odpeljemo trampolin. Vi s trampolinom ne boste imeli nikakršnih skrbi.

Skoki so v največji meri odvisni od otroka samega. Če se otrok skoraj ne odriva, bo imel zelo nizke skoke (tudi samo 1m), pri rahlih odrivih bo skakal cca 3m, v kolikor se začne močno odrivati lahko skače 5 ali 6 metrov. Če je otrok zares pogumen in atletski – se odriva zelo močno in naravnost navzgor, lahko skoči do 7m v višino (7m je tudi višina celotne konstrukcije).

Nemalokrat se otroci ob pogledu na trampolin prestrašijo. Starši prestrašenih otrok ste lahko vedno zraven svojega otroka in ga držite za roko. Prav tako prestrašenih otrok seveda ne dvignemo do konca, ampak začnemo s čisto majhnimi skoki (kot na navadnem trampolinu). Šele, ko se otrok počuti bolje in začenja uživati, ga postopoma dvigujemo vse višje, tako da otrok po navadi niti ne opazi, kako visoko na koncu skače.

Večini otrok je dovolj velik izziv že samo skakanje, zato trikov ne izvajajo. Tistim bolj pogumnim pa pomagamo do prvega salta (nazaj, naprej), dvojnega salta (nazaj, naprej), trojnega salta nazaj, iztegnjenega salta, Superman-a, salta brez držanja za elastike, pristanek na kolenih in riti,.. možnosti za uživanje na tem trampolinu je neskončno.

Seveda. več informacij TUKAJ

SIMULATOR LETENJA

Nič hudega če naprave še ne poznate – gre za prvo in edino tovrstno napravo v Sloveniji.  Simulator je v osnovi sestavljen iz treh obročev, v samem središču teh obročev pa sedi “pilot”. Obroči se vrtijo vsak v svojo stran, zato pilotu pričarajo adrenalinski občutek breztežnosti. Na polni hitrosti se lahko pilot v eni minuti čez glavo zavrti tudi več kot 100x.

Simulator letenja je primeren za celo družino. Kandidat mora imeti med 5 in 70 let ter tehtati do 130kg.

Kandidat izprazni žepe in ohlapne predmete ter se vsede na stol. Osebje ga z varnostnim pasom priklene tesno na stol ter mu fiksira še dodatni varnostno cev. Kandidatu zaklene še predel nog. Hitrost vrtenja upravlja osebje. Začnemo počasi in v kolikor kandidat želi, hitrost stopnjujemo. Po končanem “poletu” osebje odpre varovala in pasove ter kandidatu pomaga iz stola.  

Vožnja praviloma traja med 3 in 5 minut. Ne glede na to, vožnjo zaključimo takoj če to želi kandidat ali če nastane slabost. V primeru najema simulatorja je trajanje vožnje odvisno predvsem od preferenc organizatorja.

Trampolin se lahko postavi zunaj ali notri, potrebujete pa:

  • ravno podlago (vsaj 3.5m x 4m), 3m višine (če bo notri) 
  • elektriko v bližini (navadna vtičnica 230V)

Razen tega da zagotovite primeren prostor in elektriko – čisto nič. Simulator pripeljemo, postavimo in stestiramo sami, prav tako tudi sami vse pospravimo.

Nasproti kandidata je montirana športna kamera, ki omogoča snemanje kandidata med vožnjo. Ustrezno skrajšan in zmontiran video nato kandidat dobi na mail. Posnetek ni vključen v osnovno ceno, za to je potrebno doplačilo. Primer posnetka.

Naj vas potolažimo – do današnjega dneva še nismo imeli primera bruhanja. Zelo majhen procent uporabnikov pa doživi slabost na simulatorju, v tem primeru vožnjo nemudoma ustavimo.

Seveda. več informacij TUKAJ

Niste našli odgovora na vaše vprašanje?